Strukturbeläggning

Peran STB Struktur

Systembeskrivning

Struktur är en halkskyddad fogfri epoxibeläggning uppbyggd av lösningsmedelsfri epoxi och färgad sand. Beläggningen utförs i tjocklek mellan 2-4 mm.

Användningsområde

Struktur används på nya och gamla betonggolv som utsätts för hård mekanisk och kemisk belastning. Struktur är en beläggning som används i de flesta industrimiljöer utan fogar och skarvar.

Färgsandsystemet är lämpligt där man sätter stora krav på både utseende, halksäkerhet och hygien. Struktur är lämpat för såväl torra som våta utrymmen då det färdiga golvet är tåligt, porfritt och vätsketätt. Halkskyddet i en strukturbeläggning kan anpassas för varje golvyta genom val av kornstorlek. 

Egenskaper

Struktur har god slitstyrka och är en tät ej diffusionsöppen beläggning. Den har god kemikalieresistens mot alkalier och många syror, samt mot oljor och bensin. Mycket god vidhäftning mot väl rengjorda underlag av betong, trä, keramik, sten och metall.

pexels-tima-miroshnichenko-6196582

Rengöring och underhåll

För att försäkra sig om att man får ett golv med lång livslängd bör man använda rekommenderade produkter vid städning. Högtryckstvätt och skurmaskin fungerar med ett mycket tillfredställande resultat. Milda organiska rengöringsmedel håller golvet rent och skinande.